Bownova terapija ALI Bownova terapija IOS - Importance Of Symmetry

 


Delodajalci - bolniški stalež se lahko izrazito skrajša.

Bownova terapija (v nadaljevanju BT) se je na slovenskem prostoru manualnih terapevtskih tehnik pojavila l. 2003. Poldrugo desetletje pozneje ji sledi novejša različica, t.i. Importance Of Symmetry ali skrajšano IOS. V prevodu pomembnost simetrije. Z reševanjem mišično skeletnih težav sem se več let profesionalno srečevala kot del vrhunske ekipe strokovnjakov v Centru za medicinsko rehabilitacijo Term Krka v Dolenjskih Toplicah. 


Po odobritvi vodje zdravstvene službe, Danila Radoševića, dr. med., spec. inter. med., sem pri obravnavi pacientov uporabljala prvotno različico Bownove terapije iz 2003, katero ocenjujem kot izjemno uspešno metodo lajšanja bolečin.


V povprečju sem z uporabo le-te prihajala do končnih rezultatov nekje v 4-6 tretmajih. Učinke sem preverjala z uporabo VAS lestvice, kar je zgolj subjektivna ocena nivoja bolečine obravnavane osebe. Prav tako sem učnike preverjala s  klasičnimi fizioterapevtskimi meritvami obsegov gibljivosti sklepov.

Poiščite Bownovega terapevta z oznako IOS - Importance Of Symmetry.

Slednjih nas je v Sloveniji nekoliko manj kot 20, a še kako upravičeno bolj iskanih.



Od udeležbe na izobraževanju Grahama Penningtona 2017, v sklopu storitev Zavoda Medico Ars, izvajam izključno novejšo različico BT, Importance Of Symmetry ali IOS. V izjemno pomoč so  tudi kineziološki testi po navodilih Rona Phelana, a o tem nekoliko pozneje. Izpostavila bi samo nekaj prednosti Bownove terapije IOS - Importance Of Symmetry.


Delodajalci - bolečinsko obdobje se izrazito skrajša,
kar je zanimiva informacija tudi za vas in ne zgolj za direktnega uporabnika posameznika.


Z BT IOS se povprečno število nujnih obiskov do končnih rezultatov, za lajšanje težjih mišično skeletnih obolenj, iz 4-6 zniža na 3-5. Kar je izjemna prednost za naše kliente z vidika hitrega učinka in posledično hitrejše vrnitev v poklicno in družinsko aktivno življenje. Bolečinsko obdobje se izrazito skrajša, kar je zanimiva informacija tudi za npr. delodajalce in ne zgolj za direktnega uporabnika posameznika. Do prvega občutka znižanja nivoja bolečine zdaj uspemo priti največkrat že pri obravnavi številka 1, poprej v povprečju šele s 3. ali 4. obravnavo. Spekter uspešnih obravnav po konceptu IOS se vsebinsko močno razširi in uspehi se beležijo tudi na poprej težje rešljivih zdravstvenih situacijah lokomotornega aparata.


Razlike med klasično BT in BT IOS, ki jih opazijo naši klientje: Manj nujnih obiskov za končni rezultat  jim pomeni manj časovnega angažmaja in nižje finančne stroške. Zadovoljstvo, da je sedaj rešljivih še več zdravstvenih situacij kot poprej. Terapevtski prijem označijo kot bolj konkreten, občuten. Všeč jim je krajši časovni interval posameznega termina, še posebno tistim, ki težje prenašajo daljše ležanje ali sedenje v istem položaju. Zelo redko koga moti, da je posamezen termin krajši, a se s tem sprijazni po pojasnilu, da učinek in trajanje tretmaja nista premo sorazmerna.


V čem je skrivnost? Koncept dela IOS nam omogoča testiranje geometrije klientovega telesa pred obravnavo, med in takoj po obravnavi. Torej se nam ni potrebo zanesti zgolj na klientov občutek, temveč le-temu dodamo informacijo objektivne meritve (a)simetrije mišično skeletnega sistema, kompatibilno z BT. Omenjeno testiranje pomaga izbrati optimalen nabor terapevtskih prijemov, kar rezultira hitrejši upad bolečine in skrajšanje trajanja celotnega terapevtskega postopka.


Ali smo na področju Bownove terapije v Sloveniji že dosegli največ kar je možno?

Drznem si trditi, da smo še vedno v polnem zamahu navzgor. Društvo Bownovih terapevtov Slovenije (DBTS), v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje Republike Slovenije in z organizacijo najbolj uporabnih in strokovnih izobraževanj potencira kvalitativni nivo sodobnega Bownovega terapevta v tej regiji Evrope. 



V sklopu storitev Zavoda Medico Ars izvajamo izključno
najnovejšo različico Bownove terapije.Bownova terapija IOS (Importance Of Symmetry).


Da bo odločitev za Bownovo terapijo prinesla zadovoljstvo, izbirajte le terapevte, licencirane pri Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije in člane DBTS. Če pa želite nivo višje, poiščite Bownovega terapevta z oznako IOS - Importance Of Symmetry. Slednjih nas je v Sloveniji nekoliko manj kot 20, a še kako upravičeno bolj iskanih. 

--------------------------


Za Zavod Medico Ars Tina Šikonja Hudelja, direktorica zavoda

Bownova terapevtka IOS - Importance Of Symmetry & Phelan

Članica Društva Bownovih terapevtov Slovenije Licenca in dovoljenje za delo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije www.medico-ars.com www.zamamicoindojencka.com


0 Post a Comment:

Objavite komentar

Zagotavlja Blogger.

Subscribe Us

Obrazec za stik

Preišči ta spletni dnevnik

About Us

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

Recents

{getWidget} $results={3} $label={recent} $type={list1}

Updates

{getWidget} $results={4} $label={recent} $type={list2}

Latest

{getWidget} $results={3} $label={recent} $type={list2}

JSON Variables